SSL

Vad är SSL och varför är det viktigt för din webbplats?

SSL, eller Secure Sockets Layer, är en teknologi som skapar en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. Detta säkerställer att all data som överförs mellan webbservern och webbläsaren förblir privat och säker. SSL är en inmanstriell standard och används av miljontals webbplatser för att skydda deras online-transaktioner med sina kunder.

Vad gör SSL?

SSL-certifikat fungerar genom att binda en kryptografisk nyckel till en organisations detaljer. När det installeras på en webbserver, aktiverar det https-protokollet (över http) vilket tillåter säkra anslutningar från webbservern till webbläsaren.

Varför behöver man SSL?

För det första, om din webbplats inte är säkrad med ett SSL-certifikat, kommer webbläsare att visa att din webbplats är ’inte säker’. Detta kan avskräcka besökare och minska förtroendet för din webbplats. För det andra, SSL är viktigt för att skydda din webbplats mot attacker och att ge dina besökare trygghet. Slutligen, Google har börjat använda SSL/HTTPS som en rankingfaktor i sina sökresultat, vilket innebär att webbplatser med SSL-certifikat kan rankas högre än de utan.

Hur får man ett SSL-certifikat?

För att få ett SSL-certifikat måste man först köpa ett från en betrodd certifikatutfärdare. När man har köpt certifikatet, installerar man det på din webbserver. Detta kan vara en teknisk process, så det kan vara bäst att be om hjälp från en professionell om man är osäker. När SSL-certifikatet är installerat, kan man ändra din webbplats från http till https.

Sammanfattning av fördelarna med SSL

Att ha ett SSL-certifikat på din webbplats ger många fördelar. Det skyddar dina besökares information, ökar deras förtroende för din webbplats, och kan även hjälpa till att förbättra din ranking i sökmotorerna. Med tanke på dessa fördelar, är det tydligt att SSL är en viktig investering för alla webbplatsägare.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *