Guide till mobilanpassning för seo

Numera kommer en stor del av internettrafiken från mobila enheter. Därför är det viktigt att se till att din webbplats är anpassad för mobil användning. Den här guiden visar hur du gör det och även hur du kan förbättra din webbplats seo-ranking med mobilanpassning.

Det första steget är att se till att din webbplats är utformad för mobila enheter. Många moderna webbplatsbyggare har inbyggd responsiv design, vilket innebär att layouten automatiskt anpassas till skärmstorleken på den enhet som den visas på. Om din webbplats inte är byggd med responsiv design måste du skapa en separat version specifikt för mobila enheter.

Nästa steg är att konfigurera webbplatsens seo-inställningar för mobila enheter. Google har en hjälpsamhur man gör detta. Du måste se till att titeln, beskrivningen och nyckelorden på din webbplats är annorlunda för mobila enheter. Du kanske också vill använda ett annat domännamn för din mobila webbplats.

Det sista steget är att se till att innehållet på din webbplats är optimerat för mobila enheter. Detta innebär bland annat att se till att alla dina bilder och videor är korrekt formaterade och att texten är lätt att läsa på små skärmar. Du kanske också vill överväga att använda en annan layout för din mobila webbplats.

Genom att följa dessa steg kan du se till att din webbplats är anpassad för mobila enheter och att den rankas högre på sökmotorernas resultatsidor. Om du vill ha mer information kan du kontakta oss redan i dag!

Scroll to Top