Broken Link Building

Broken Link Building: En effektiv strategi för SEO

Broken Link Building är en SEO-strategi som innebär att hitta brutna länkar på andra webbplatser, skapa relevant innehåll som matchar det brutna innehållet och sedan kontakta webbplatsens ägare för att föreslå att de byter ut den brutna länken mot din fungerande länk. Detta är en win-win-situation, eftersom webbplatsägaren får en korrekt länk och man får en backlink till din webbplats.

Varför Broken Link Building?

Broken Link Building är en effektiv SEO-strategi av flera anledningar. För det första, sökmotorer som Google straffar webbplatser med brutna länkar, så webbplatsägare är ofta tacksamma för hjälpen att hitta och ersätta dem. För det andra, genom att skapa relevant innehåll som matchar det brutna innehållet, kan man dra nytta av den befintliga sökmotoroptimeringen som det brutna innehållet redan hade.

Hur hittar man brutna länkar?

Det finns flera verktyg och metoder för att hitta brutna länkar. Ett av de mest populära verktygen är ”Broken Link Checker”, som är ett gratis verktyg som kan skanna en hel webbplats för brutna länkar. man kan också använda Google’s ”Webmaster Tools” för att hitta brutna länkar på din egen webbplats.

Hur skapar man innehåll som matchar det brutna innehållet?

När man har hittat en trasig länk, är nästa steg att skapa innehåll som matchar det brutna innehållet. Detta kan göras genom att undersöka det brutna innehållet (om det är tillgängligt via webbarkiv som Wayback Machine) och skapa nytt innehåll som är lika relevant och informativt. Det är viktigt att ditt nya innehåll verkligen tillför värde och inte bara kopierar det ursprungliga innehållet.

Hur kontaktar man webbplatsägare?

När man har skapat ditt nya innehåll, är det dags att kontakta webbplatsägaren. Det är bäst att vara professionell och artig i ditt meddelande. Förklara att man har hittat en trasig länk på deras webbplats och att man har skapat nytt innehåll som kan ersätta den trasiga länken. Erbjud dem att skicka dem länken till ditt nya innehåll för deras granskning.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *