Titeltaggar & Metabeskrivningar

Vad är titeltaggar och metabeskrivningar?

Titeltaggar är den text som visas i webbläsarens flik när du öppnar en webbsida. De används också som standardtext i sökmotorernas resultat. Metabeskrivningar är den text som visas under titeltaggen på sökmotorernas resultatsidor. De ger en kort sammanfattning av vad webbsidan handlar om.

Varför är de viktiga?

Både titeltaggar och metabeskrivningar är viktiga för SEO (sökmotoroptimering). De bidrar till att se till att din webbsida visas så högt som möjligt på sökmotorernas resultatsidor och att potentiella kunder vet vad din sida handlar om innan de klickar sig vidare.

Hur kan jag skapa effektiva titeltaggar och metabeskrivningar?

Det finns inte en endarecept för att skapa effektiva titeltaggar och metabeskrivningar. Du bör dock se till att dina sidor är lätta att förstå för användarna i sökmotorerna. Här får du några tips om de viktigaste sakerna du måste tänka på när du skriver dem:

Håll dem korta! – Titeltaggar kan vara upp till 70 tecken långa, medan metabeskrivningar har en gräns på endast 160 tecken* inklusive mellanslag. Båda dessa längder utesluter eventuell interpunktion eller symboler i slutet av varje rad. *Enskilda sökmotorer kan variera i sina gränser för antalet tecken, så kontrollera om möjligt med din valda sökmotor innan du skriver en beskrivning. Försök inte stoppa in så många nyckelord som möjligt på dessa ställen – ingen kommer att ta dig på allvar! Det är väl värt att lära sig mer om sökordsforskning och vilka ord som människorsom de faktiskt söker efter om du vill att din webbplats ska få en bra placering. Försök att tänka på vad potentiella kunder skulle skriva in i en sökmotor för att hitta din sida, och använd dessa ord i din titeltagg och metabeskrivning. Gör dem intressanta – Använd inte bara samma gamla tråkiga text för dina titeltaggar och metabeskrivningar. Försök att göra dem fängslande och spännande så att folk vill klicka sig vidare till din webbplats.

Och det var allt! Genom att följa dessa enkla tips kan du skapa effektiva titeltaggar och metabeskrivningar som förbättrar din SEO och ger mer trafik till din webbplats. Lycka till!

Scroll to Top