Teknisk SEO


Tekniskt SEO i klara termer är processen att se till att en webbplats har alla nödvändiga element för att sökmotorer ska kunna hämta och förstå dess webbnärvaro. Detta inkluderar saker som sidhastighet, domänens ålder, samt programmering.

Teknisk SEO Analys


Teknisk SEO-analys är grunden till alla hållbara SEO-strategier. Utan en sådan analys är det omöjligt att veta hur – och även om – sökmotorerna ser din webbplats. Teknisk SEO-analys handlar om att se till att din webbplats plattform, hierarki och arkitektur är sund, samtidigt som den säkerställer att sökmotorerna kan genomsöka och förstå din webbplats innehåll. Utan detta kommer alla andra ansträngningar som görs i optimeringens namn att falla platt. Målet med en grundlig webbplatsanalys är att avgöra om det finns problem som behöver åtgärdas eller inte. Vanliga problem inkluderar:

– Innehåll som inte är synligt för sökmotorerna
– Dålig navigering eller informationsarkitektur
– Problem med webbplatsplattformen
– Webbplatsstruktur
– URL-konfigurationer, parameterhantering och andra genomsökningsproblem

Eftersom teknisk SEO bara är grunden för ett robust SEO-program ger vårt team anpassade råd om nästa steg. Detta inkluderar noggranna länk-, innehålls- och designanalyser. Redo att komma igång? Begär en gratis SEO-analys idag.

Sidhastighet

Vad är Sidhastighet? Sidhastighet definieras som hur lång tid det tar att visa allt innehåll på en specifik sida eller hur lång tid det tar för en webbläsare att ta emot en webbservers första byte. Varje sidelement – dess HTML-kod, CSS som utformar sidelement, olika JavaScript-filer, bilder, videor och annan multimedia och så mycket mer – påverkar sidhastigheten. Faktum är att allt från ett elements storlek (mätt i kilobyte) till hastigheten på webbservern de är värd på kommer att påverka sidhastigheten. Sidhastigheten mäts separat på stationära och mobila enheter. Detta beror på tekniska skillnader mellan de två, vilket resulterar i en annorlunda upplevelse för dator- och mobilanvändare.

Core Web Vitals

Sidhastighet är en komplex faktor kopplad till webbplatsens prestanda, och för att övervinna eventuella problem relaterade till den, lönar det sig att förstå hur den mäts. Det finns flera mätvärden som påverkar eller relaterar till sidhastighet. Låt oss ta en titt på Core Web Vitals: Largest Contentful Paint (LCP): Detta relaterar till en sidas laddningstid. Specifikt representerar det att en sidas huvudinnehåll har laddats på rätt sätt. First Input Delay (FIP): Hanterar en sidas interaktivitet; den första inmatningsfördröjningen representerar tiden från det att en användare första gången interagerar med din webbplats, tills webbläsaren kan svara på lämpligt sätt på den interaktionen. Cumulative Layout Shift (CLS): Belyser de fall då en sidas layout ändras oväntat, eller sidans visuella stabilitet. Om en sida flyttas kan användare av misstag klicka på fel knapp på en sida. Här är en bild från Google som visar hur Core Web Vitals kombineras med andra webbplatsfaktorer för att skapa sidupplevelsesignalen

Scroll to Top