Kortinlösen på Betalvalet.se

Jämför kortavgifter och byt inlösenavtal på btealvalet.se.

De allra flesta svenskar är idag mer eller mindre kontantfria. Att erbjuda sina kunder kortbetalning är därför en självklarhet för svenska företagare. Något som kunden inte lägger märke till men handlare påverkas av är de kortavgifter bankerna tar för att erbjuda sina korttjänster i butiker. Avgiften regleras av ett så kallat kortinlösen, eller kortinlösenavtal. Utan kortinlösen kan ett företag inte genomföra kortbetalningar och därmed ta betalt med kort.

Jämför kortavgifter

Många företag har dålig koll på vad som är rimligt att betala för kortbetalningar och har därför svårt att förhandla med sin kortinlösande bank. Därför startades Betalvalet.se som hjälper företag att jämföra kortavgifter och på så sätt erbjuda billigare kortinlösen till sina användare. Tjänsten är helt gratis och man får se sin exakta besparing på nolltid.

Spara pengar

Betalvalet redan hjälpt hundratals företag att sänka sina kortkostnader. I de allra flesta fall kan användarna spara hela 40% genom att förhandla inlösenavtalet. Ett billigare pris på kortinlösen innebär ofta en besparing på mellan 5 000 – 30 000 kronor per år. Ändå är det allt för många handlare som inte omförhandlar och väljer att fortsätta betala för ett dyrt  kortinlösen. Detta beror på att många tror att är krångligt och tidskrävande att omförhandla inlösenavtalet vilket inte är fallet. Företagen kan i nio av tio fall behålla sin nuvarande kortterminal och behöver aldrig byta företagsbank. 

Ökad kunskap om inlösenavtal

Det kan tyckas låta konstigt att så många företag betalar för mycket. Butiker och restauranger är i regel duktiga på att förhandla med sina leverantörer. När det kommer till privatekonomi är många svenskar också duktiga på att förhandla räntan på bolånet. Kostnaden för kortbetalningar verkar många företag däremot tycka är ett nödvändigt ont som man får acceptera. Detta bygger helt och hållet på okunskap hos företagen. Ännu färre vet om att kortbetalningar  är en miljardindustri för bankerna som ofta tar på tok för höga priser för kortinlösen.  Betalvalet ser inte sällan att företag betalar mer än dubbelt så mycket som de egentligen bör. Mindre företag är speciellt utsatta. De som betalar mest är företag som omsätter under 15 miljoner kronor årligen. 

Det finns alltså inget att vänta på, gå in på Betalvalet.se och förhandla till dig ett billigare kortinlösenavtal. Byt till billigare kortbetalningar i ditt företag, det finns många tusenlappar att spara.

Scroll to Top